inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Ο Chef του εστιατορίου Ζυγός, Νικόλας Κωνσταντίνου, μοιράζεται μαζί μας την δική του συνταγή, για να φτιάξουμε σοκολατένια κέικ με σάλτσα από μούρα του δάσους.  
Υλικά για το κέικ σοκολάτας 
•    40γρ ζάχαρη
•    30γρ κακάο
•    30γρ αλεύρι φαρίνα
•    1γρ BP
•    1γρ σόδα
•    1γρ αλάτι
•    12γρ λαδί
•    25γρ γάλα
•    30ml ζεστό καφέ
•    12γρ αυγό 
(Συνταγή για 2 μερίδες)
Εκτέλεση: 
•    Στην λεκάνη του μίξερ βάλτε όλα τα στερεά υλικά και ανακατέψετε καλά
•    Προσθέστε όλα τα υγρά υλικά εκτός το αυγό που θα το προσθέσετε τελευταίο και ανακατέψτε να ενωθούν καλά
•    Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών μέχρι το κέντρο να είναι στεγνό

Υλικά για τη σάλτσα από μούρα  
•    30γρ μούρα 
•    10γρ ζάχαρη άχνη
•    5ml γλυκόζη

Εκτέλεση: 
•    Για την σάλτσα, προσθέστε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και κτυπήστε τα καλά να γίνουν ομοιογενές μείγμα 
 
;