powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

8 τροφές που μας θυμίζουν ανθρώπινα όργανα

Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά κάποιες τροφές θα διαπιστώσουμε ότι έχουν στενή ομοιότητα με ανθρώπινα όργανα. Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι έχουν και ευεργετικές ιδιότητες για τα όργανα με τα οποία μοιάζουν.
 

 
Ντομάτα – καρδιά

ntomata.jpg


Αν κόψουμε μια ντομάτα στη μέση, θα παρατηρήσουμε ότι χωρίζεται σε 4 θαλάμους που μοιάζουν με τις κοιλίες της καρδίας. Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, το οποίο βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς
 

Καρύδια - εγκέφαλος

karidia.jpg


Οι πτυχώσεις και ρυτίδες ενός καρυδιού θυμίζουν τον εγκέφαλο, καθώς έχει αριστερά και δεξιά ημισφαίρια. Τα καρύδια περιέχουν σε υψηλή περιεκτικότητα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν την εγκεφαλική λειτουργία.
Σέλινο – οστά
Ο μίσχος του σέλινου θυμίζει κόκκαλα. Το σέλινο είναι μια βασική πηγή πυριτίου, το οποίο αποτελεί μέρος της μοριακής δομής που δίνει στα οστά τη δύναμή τους,

Αβοκάντο -Μήτρα
avocanto.jpg


Το αβοκάντο θυμίζει τη μήτρα και αν το κόψουμε στη μέση θα δούμε ακριβώς το σχήμα μιας μήτρας. Τα αβοκάντο είναι μια καλή πηγή φολικού οξέος, το οποίο χρειάζονται σε μεγάλες ποσότητες οι έγκυες, ενώ μειώνει και τον κίνδυνο για δυσπλασία του τραχήλου της μήτρας.
 

Μύδια – όρχεις

midia.jpg

 

Τα μύδια, έχουν ομοιότητες με όρχεις, ενώ περιέχουν ψευδάργυρο που έχει καλή επίδραση στη βελτίωση του σπέρματος στους άνδρες.
 

Γκρέιπφρουτ – γυναικείο στήθος

greip.jpg


Η ομοιότητα των εσπεριδοειδών με το στήθος δεν είναι τυχαία. Τα γκρέιπφρουτ και τα λεμόνια, περιέχουν ουσίες που ονομάζονται limonoids, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη του καρκίνου σε πειραματόζωα και σε ανθρώπινα κύτταρα του μαστού.

Φασόλια - νεφρός

fasolia.jpg


Η ομοιότητα του φασολιού με τον νεφρό είναι εμφανής, ενώ έρευνες έδειξαν ότι η κατανάλωση φασολιών βοηθά στην καλύτερη λειτουργία των νεφρών μας.

Καρότο – ίριδα ματιού


 

 

karoto.jpg

 

Το κομμένο  καρότο μοιάζει με την ίριδα του ματιού. Τα καρότα είναι γεμάτα με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, όπως το β-καροτένιο, που μειώνουν την πιθανότητα εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, την κύρια αιτία απώλειας της όρασης σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

 

 
 
;