Μετά ήρθαν οι μεγάλες αμερικανικές αλυσίδες να μας μάθουν την pan pizza, αυτή τη χοντρουλή εκδοχή με τα πληθωρικά υλικά (πεπερόνι, τσένταρ, κοτόπουλο μπάρμπεκιου κ.ο.κ).
TEST Bloakquote
Τα τελευταία χρόνια, όμως, η κατάσταση έχει αλλάξει κατά πολύ. Μάγειρες και καταναλωτές ταξιδέψαμε μέχρι τη γειτονική Νάπολη (και όχι μόνο) και είδαμε... το φως το αληθινό, δοκιμάζοντας τις (ξυλο)φουρνιστές ντόπιες πίτσες με την τραγανή λεπτή ζύμη, ενώ το επίπεδο της εγχώριας εστίασης ανέβηκε γενικώς. Αρχίσαμε να φερόμαστε στην πίτσα όπως ακριβώς της αξίζει και οι καλές πιτσαρίες έγιναν κάτι παραπάνω από φωτεινές εξαιρέσεις