Γέμιση σαν βελούδο! Συνταγή από: Μαρίνα Παντελίδου.
ΥΛΙΚΑ
- 60 γρ. βούτυρο
 - 135 γρ. σιμιγδάλι
 - 25 γρ. φλούδα πορτοκαλιού
 - 200 γρ. ζάχαρη
 - 1500 γρ. γάλα ημιάπαχο
 - 4 αυγά
 - 30 γρ. corn flour
 - 2 κ.γλ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας κανέλα αλεσμένη, για το σερβίρισμα
 
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 26 εκ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βουτυρώστε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος (26 εκ.) με 10 γρ. βούτυρο, ραντίστε από πάνω 5 γρ. σιμιγδάλι και αφήστε στην άκρη. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 25 γρ. φλούδα πορτοκαλιού, 200 γρ. ζάχαρη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
Βήμα 3
Προσθέστε 500 γρ. γάλα, 4 αυγά και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
Βήμα 4
Προσθέστε τα υπόλοιπα 1000 γρ. γάλα, 130 γρ. σιμιγδάλι, 30 γρ. corn-flour, 2 κουταλάκια σπιτική ζάχαρη βανίλιας και ζεστάνετε 14 λεπτά /95°C/ταχύτητα 3.
Βήμα 5
Στο τελευταίο λεπτό, πριν τελειώσει ο χρόνος, προσθέστε, από το άνοιγμα της μεζούρας, τα υπόλοιπα 50 γρ. βούτυρο, σε μικρά κομματάκια. Μεταφέρετε το μείγμα στο βουτυρωμένο στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος (26 εκ.) που αφήσατε στην άκρη.
Βήμα 6
Ψήστε για περίπου 50-55 λεπτά (180°C). Αφήστε να κρυώσει καλά, για περίπου 2 ώρες και ακολούθως μεταφέρετε τη γαλατόπιτα στο ψυγείο για τουλάχιστο 2 ώρες προτού σερβίρετε. Σερβίρετε σε τρίγωνα κομμάτια, πασπαλίζοντας από πάνω κανέλα αλεσμένη.
Συμβουλή
Αυτό το γλυκό πρέπει να παγώσει καλά για να μπορεί να κόβεται σε ωραία τρίγωνα κομμάτια.
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές
 











