Γλυκά και νόστιμα! Συνταγή από: Σταυρούλα Σταύρου
ΥΛΙΚΑ
- 125 γρ. ηλιανθέλαιο
 - 150 γρ. γάλα καρύδας
 - 120 γρ. μέλι
 - 20 γρ. ζάχαρη
 - 220 γρ. αλεύρι
 - 40 γρ. κακάο
 - 2 κ.γλ. baking powder
 - 20 γρ. αμύγδαλα φιλέ
 
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- φόρμα για μάφινς (με 12 κυψέλες)
 - σχάρα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C, αέρα. Ετοιμάστε 12 φορμάκια για muffins και αφήστε στην άκρη. Βάλτε στον κάδο 125 γρ. ηλιανθέλαιο, 150 γρ. γάλα καρύδας, 120 γρ. μέλι, 20 γρ. ζάχαρη και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 3.
Βήμα 2
Προσθέστε 220 γρ. αλεύρι, 40 γρ. κακάο, 2 κουταλάκια baking powder, 10 γρ. αμύγδαλα φιλέ και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 5.
Βήμα 3
Μεταφέρετε το μείγμα στα 12 φορμάκια που έχετε ετοιμάσει και πασπαλίστε με τα υπόλοιπα 10 γρ. αμύγδαλα. Ψήστε για 20-22 λεπτά (180°C) ή μέχρι να βγει καθαρό, ένα ξυλάκι για σουβλάκι ,που έχετε βυθίσει στο κέντρο ενός από τα muffins. Αφήστε μέσα στη φόρμα να κρυώσουν για 5 λεπτά και, στη συνέχεια, μεταφέρετε σε σχάρα και αφήστε να κρυώσουν εντελώς. Σερβίρετε αμέσως ή διατηρήστε σε αεροστεγές δοχείο.
Συμβουλή
Μπορείτε να γαρνίρετε τα muffins με λίγο μέλι, προτού σερβίρετε.
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές
 











