Ανάλαφρη εμπειρία. Συνταγή από: Μαρία Παπαγεωργίου
- 20 γρ. ελαιόλαδο
 - 200 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους 4 εκ.
 - 120 γρ. πλιγούρι
 - 120 γρ. κινόα άσπρο
 - 120 γρ. κινόα κόκκινο ή μαύρο
 - 400 γρ. περαστή ντομάτα
 - 2 κ.σ. πάστα ζωμό λαχανικών ή 2 κύβοι ζωμό λαχανικών
 - 1 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
 - 1/4 κ.γλ. αλάτι
 - 400 γρ. νερό
 
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- σπάτουλα
 - μπολ
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 20 γρ. ελαιόλαδο, 200 γρ. κρεμμύδι και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 2
Σοτάρετε για 5 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
Βήμα 3
Προσθέστε στον κάδο 120 γρ. πλιγούρι, 120 γρ. άσπρο κινόα, 120 γρ. μαύρο κινόα, 400 γρ. περαστή ντομάτα, 2 κουταλιές σπιτική πάστα ζωμό λαχανικών, 1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη, ¼ κουταλάκι αλάτι, 400 γρ. νερό και ρυθμίστε Βραστήρας ρυζιού, με το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας.
Βήμα 4
Μεταφέρετε σε ένα μπολ για σερβίρισμα και ανακατέψτε ελαφρά με τη σπάτουλα να αφρατέψει, αν χρειάζεται. Σερβίρετε αμέσως.
Συμβουλές
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο μείγμα που περιέχει 3 είδη κινόα ή ακόμα και μείγμα που συμπεριλαμβάνει και πλιγούρι.
Σερβίρετε με πρόβειο γιαούρτι και πράσινη σαλάτα.
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές
 











