Για όλη τη βδομάδα! Συνταγή από: Έμιλη Κανάρη
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
 - 3 κόκκους μαστίχα
 - 3 κόκκους μέχλεπι
 - 1 κ.γλ. γλυκάνισο
 - 1/2 κ.γλ. κανέλα
 - 200 γρ. αλεύρι φαρίνα και λίγο επιπλέον για αλεύρωμα
 - 200 γρ. αλεύρι χωριάτικο
 - 110 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
 - 300 γρ. νερό και λίγο επιπλέον για ράντισμα
 - 15 γρ. ξηρή μαγιά
 - 1 κ.γλ. αλάτι
 
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- ταψί φούρνου
 - αντικολλητικό χαρτί
 - ματ σιλικόνης
 - μπολ
 - πετσέτα κουζίνας
 - καλαθάκι ρατάν για ψωμί
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Καλύψτε ένα ταψί φούρνου με ματ σιλικόνης ή αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 1 κουταλάκι ζάχαρη, 3 κόκκους μαστίχα, 3 κόκκους μέχλεπι, 1 κουταλάκι γλυκάνισο, 1 /2 κουταλάκι κανέλα και αλέστε 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 200 γρ. αλεύρι φαρίνα, 200 γρ. αλεύρι χωριάτικο, 110 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως, 300 γρ. νερό, 15 γρ. ξηρή μαγιά, 1 κουταλάκι αλάτι και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 3.
Βήμα 4
Προσθέστε την αλεσμένη ζάχαρη/μαστίχα/μέχλεπι/γλυκάνισο/κανέλα και ρυθμίστε 2 λεπτά/ταχύτητα στάχυ.
Βήμα 5
Πλάστε το μείγμα σε μπάλα και καλύψτε με πετσέτα κουζίνας ή μεταφέρετε σε καλαθάκι ράταν για ψωμί για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να φουσκώσει αρκετά.
Βήμα 6
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Μεταφέρετε το ψωμί στο ταψί φούρνου που έχετε ετοιμάσει, αλείψτε με λίγο νερό και αλεύρι.
Βήμα 7
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (200°C) για 30 λεπτά
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές
 











