Απίστευτα βελουδένια!
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ.σ. φακές ή ρύζι
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 1 κομμάτι φλούδα λεμόνι ή πορτοκάλι
- 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ (2 εκ.)
- 300 γρ. καρότα, κομμένα στα 4
- 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
- 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμό λαχανικών
- 300 γρ. νερό
- 50 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
- 5 κλωνάρια φρέσκο κόλιανδρο, κομμένα στα 4
- 300 γρ. γάλα
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- σουπιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 1 κουταλιά φακές, 1 κουταλάκι ζάχαρη, 1 κομμάτι φλούδα λεμόνι, 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ και αλέστε 10
δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
Βήμα 2
Προσθέστε 300 γρ. καρότα, 100 γρ. κρεμμύδι και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
Βήμα 3
Προσθέστε 1 κουταλιά πάστα ζωμό λαχανικών, 300 γρ. νερό, 50 γρ. βούτυρο, 5 κλωνάρια κόλιανδρο, 300 γρ. γάλα, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και μαγειρέψτε 15 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 4
Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και πολτοποιήστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5-10, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα.
Βήμα 5
Προσθέστε 200 γρ. κρέμα γάλακτος και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε σουπιέρα και σερβίρετε αμέσως.
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές