powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Κολοκυθόσουπα

Σκέτη λιχουδιά! Συνταγή από: Μαρίνα Παντελίδου

ΥΛΙΚΑ

  • 40 γρ. κολοκυθόσπορους
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 15 γρ. ginger, κομμένο σε φέτες
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε κομμάτια 3 εκ.
  • 150 γρ. πατάτα, κομμένη σε κομμάτια 3 εκ.
  • 100 γρ. καρότο, κομμένο σε κομμάτια 3 εκ.
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • 1 /2 κ.γλ. κάρυ
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 /3 κ.γλ. πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 μικρό κομμάτι φλούδα λεμόνι
  • 2 κ.γλ. πάστα ζωμό λαχανικών
  • 800 γρ. νερό
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. φρέσκα κρέμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • σπάτουλα
  • σουπιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε 40 γρ. κολοκυθόσπορους στον κάδο και σοτάρετε 5 λεπτά/ 120 βαθμούς/ταχύτητα κουτάλι/αντίστροφη κίνηση. Αδειάστε σε ένα δοχείο και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Ρίξτε στον κάδο 100 γρ. κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 15 γρ. ginger, 40 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 3

Σοτάρετε 4 λεπτά/120 βαθμούς/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Βάλτε στον κάδο 500 γρ. κολοκύθα, 150 γρ πατάτα, 100 γρ. καρότα και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 5

Προσθέστε 1 κουταλάκι πάπρικα, 1 /2 κουταλάκι κάρυ, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 /3 κουταλάκι πιπέρι,1 φύλλο δάφνης, 1 μικρό κομμάτι φλούδα λεμόνι, 2 κουταλάκια πάστα ζωμού λαχανικών, 800 γρ. νερό και ψήστε για 17 λεπτά/100 βαθμούς/ταχύτητα 1.

Βήμα 6

Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης, τη φλούδα λεμόνι και πολτοποιήστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.

Βήμα 7

Προσθέστε 20 γρ. βούτυρο, 30 γρ. φρέσκα κρέμα και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Σερβίρετε ζεστή γαρνίροντας με τους ψημένους κολοκυθόσπορους.

Παραλλαγές

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο σε ελαιόλαδο και τη φρέσκα κρέμα με κρέμα καρύδας για να έχετε μια vegan σούπα.

;