Βήμα βήμα ο σεφ Πανίκος Νέαρχου μας δείχνει πως να φτιάξουμε μωσαϊκό από κολοκάσι
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus
Για την τερινα
- Κολοκάσι 1000 γρ Κόκκινο κρασί 300 μλ
- Αλάτι/Πιπέρι 10 γρ
Για το μπουκέτο Καρότα
- 100 γρ Σέλινο 100 γρ
- Κρεμμύδι 100 γρ
- Φύλλα δάφνης
- 2 Κρεμμυδάκι φρέσκο
- 50 γρ Θυμάρι 1/2 μπουκέτο
- Για το πουρέ από κολοκάσι
- Κρεμμύδι σε φέτες 100 γρ
- Ελαιόλαδο 50 μλ
- Αποκόμματα από κολοκάσι 500 γρ
- Ζωμός λαχανικών 1500 μλ
- Αλατι/Πιπέρι 20 γρ
- Κρέμα λαχανικών 200 μλ
Για τα καρόττα Paysanne
- Καρότα 500 γρ
- Ζωμός λαχανικών 350 γρ
- Αλάτι/Πιπέρι 10 γρ
- Ζωμός λαχανικών 100 μλ
- Σχοινόπρασο 1/2
- μπουκέτο Κρεμμυδάκι φρέσκο 1/3
- μπουκέτο Agar-Agar 10 γρ
- Για τις φέτες από κολοκυθάκι
- Φέτες από κολοκυθάκι 100 γρ
- Ζωμός λαχανικών 150 μλ
Για την πούδρα από φύλλα σέλινου
- Φύλλα από σέλινο
- 30γρ Τάρτα γεμιστή με κολοκάσι γιαχνί
- Για την τάρτα
- Αλεύρι 120γρ
- Αλάτι 10γρ
- Ελαιόλαδο 90μλ
- Xanthana 5γρ
Για το κολοκάσι γιαχνί
- Κρεμμυδι 80γρ
- Κολοκάσι κομμένο κύβους 320γρ
- Καρότο κομμένο κύβους 80γρ
- Σέλινο κομμένο κύβους 80γρ
- Ντομάτα κομμένη κύβους 40γρ
- Ντοματόπαστα 20γρ
- Χυμός λεμονιού 20μλ
- Ζωμός λαχανικών 100μλ
- Φύλλα δάφνης 1
- Σφαίρα λεμονιού
- Για το μείγμα Εμφιαλωμένο νερό 1000 μλ
- Αλγινάδο 5 γρ
Για την συνταγή από λεμόνι
- Χυμός λεμονιού 30 μλ
- Ζάχαρη 5 γρ
- Μέλι 20 γρ
- Αλάτι 2 γρ
- Μουστάρδα 15 γρ
- Xanthana 5 γρ
Χορτοφαγική σάλτσα Ελαιόλαδο
- 50 μλ Καρότα 350 γρ
- Μελιντζάνες 350 γρ
- Κολοκυθάκια 400 γρ
- Κρεμμύδι 350 γρ
- Σκόρδο 50 γρ
- Λευκό κρασί 300 μλ
- Ζωμός λαχανικών 2000 μλ
- Αλάτι/Πιπέρι