Βήμα βήμα ο σεφ Κυριάκος Σωτηρίου μας δείχνει πως να φτιάξουμε μπαλίτσες χαλουμιού με ντομάτα μέλι και θυμάρι
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus
4 ΜΕΡΙΔΕΣ:
Μπαλίτσες από Χαλούμι:
Χαλούμι 150 γρ
Αναρή 50 γρ
Αυγά 3
Φρέσκο Δυόσμο Ψιλοκομμένο 10 γρ
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 γρ
Καπήρα χοντροκομμένη 200 γρ
Αλεύρι 200 γρ
Κρύα Σάλτσα Ντομάτας:
Ντομάτα χωρίς δέρμα 200 γρ Φ
ρέσκο Δυόσμο 20 γρ
Θαλασσινό αλάτι 3 γρ
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 γρ
Ελαιόλαδο 10 μλ
Σάλτσα Μελιού:
Μέλι 50 γρ
Φρέσκο Θυμάρι 5 γρ
Ξύσμα Λεμονιού 5 γρ
Χυμό Λεμονιού 20 γρ
Ζύμη για πουρέκια:
Αλεύρι χωριάτικο 100 γρ
Σογιέλαιο 25 μλ
Ελαιόλαδο 25 μλ
Νερό χλιαρό όσο χρειαστεί
Θαλασσινό αλάτι
Ζύμη αναρής:
Φρέσκα αναρή 100 γρ
Κανέλλα 1 γρ
Ψιλοκομμένο δυόσμο 2 γρ
Θαλασσινό αλάτι
Τορτίλα:
Τορτίλα 4
Λιναρόσπορο 20 γρ
Ελαιόλαδο 20 μλ
Παπαρουνόσπορο 3 γρ
Πολτός παστού σύκου:
Παστό σύκο 50 γρ
Ούζο 20 μλ
Πιπερόριζα 2 γρ
Για το τελείωμα του πιάτου:
Άγρια φύλα σαλάτας 30 γρ
Ελαιόλαδο 10 μλ
Θαλασσινό αλάτι