Ένα ξεχωριστό ορεκτικό για το πασχαλινό τραπέζι. Πλούσιο σε γεύσεις και αρώματα που επιτυγχάνεται με το συνδυασμό μανιταριών, λευκού κρασιού και τη ξεχωριστή γλύκα που προσθέτουν τα κρεμμύδια.
ΥΛΙΚΑ
- 800 - 1000 γρ. φρέσκα μανιτάρια, σε φέτες
- 1 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 250-300 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στα 4
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 500 γρ. ώριμες, φρέσκες ντομάτες, κομμένες στα 4
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. λευκό ξηρό κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 πρέζα πιπέρι
- 40 γρ. αλεύρι
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
βαθουλό μπολ για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε 800 γρ. μανιτάρια σε φέτες σε ένα σουρωτήρι, ραντίστε με 1/2 κουταλάκι αλάτι και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 250-300 γρ. κρεμμύδια κομμένα στα 4, 2σκελίδες σκόρδο, 500 γρ. ώριμες φρέσκες ντομάτες κομμένες στα 4 και κόψτε 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 3
Τοποθετήστε το χτυπητήρι, προσθέστε 100 γρ. ελαιόλαδο, 200 γρ. λευκό κρασί, 2 φύλλα δάφνης, τα μανιτάρια που έχετε αφήσει στην άκρη, το υπόλοιπο 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, 40 γρ. αλεύρι και σοτάρετε 20 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
Βήμα 4
Στη συνέχεια, τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας και μαγειρέψτε 10 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
Μεταφέρετε σε ένα βαθουλό μπολ και σερβίρετε αμέσως!
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές