Η μαγειρίτσα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας για τις ημέρες του Πάσχα. Μπορείτε να επιλέξετε την παραδοσιακή μαγειρίτσα ή την εναλλακτική με μανιτάρια που μπορείτε να την απολαύσετε ακόμη και τις μέρες της νηστείας.
ΥΛΙΚΑ
- 45 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές
 - ροδέλες (8)
 - 5 γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο (2
 - κ.σ.)
 - 15 γρ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (1
 - δέσμη) και λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα
 - 20 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
 - 20 γρ. ελαιόλαδο
 - 10 γρ. αποξηραμμένα μανιτάρια, σε φέτες,
 - μουσκεμμένα σε νερό για 10 λεπτά και
 - στραγγισμένα
 - 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια, σε φέτες
 - 20 γρ. αλεύρι
 - 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμού λαχανικών
 - 1000 γρ. νερό
 - 150 γρ. ρύζι καρολίνα
 - 3 αυγά
 - 100 γρ. χυμό λεμονιού
 - 1 κ.γλ. αλάτι
 - 1 πρέζα πιπέρι
 - ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
 - σουπιέρα
 - κουτάλα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 45 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες, 5 γρ. ψιλοκομμένο άνηθο, 15 γρ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, 20 γρ. βούτυρο σε κομμάτια, 20 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρετε 2 λεπτά/120°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
Βήμα 2
Προσθέστε 10 γρ. μουσκεμένα και στραγγισμένα αποξηραμένα μανιτάρια σε φέτες και σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
Βήμα 3
Προσθέστε 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες, 20 γρ. αλεύρι και σοτάρετε 2 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
Βήμα 4
Προσθέστε 1 κουταλιά πάστα ζωμού λαχανικών, 1000 γρ. νερό, 150 γρ. ρύζι καρολίνα και μαγειρέψτε 15 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι. Βεβαιωθείτε έχει μισο-ψηθεί πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Βήμα 5
Μεταφέρετε σε μια σουπιέρα και ξεπλύνετε τον κάδο με κρύο νερό για να κρυώσει. Βάλτε στον κάδο 3 αυγά και χτυπήστε 40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.
Βήμα 6
Στη συνέχεια, ρυθμίστε 1 λεπτό/ταχύτητα 3 προσθέτοντας λίγο[1]λίγο το χυμό λεμονιού από το άνοιγμα της μεζούρας.
Βήμα 7
Φέρτε τη σουπιέρα κοντά στον κάδο, αφαιρέστε τη μεζούρα και ρυθμίστε 1 λεπτό 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 2.5 προσθέτοντας με μια κουτάλα λίγο-λίγο όλο το ζωμό από τη σουπιέρα στον κάδο από το άνοιγμα της μεζούρας.
Βήμα 8
Μεταφέρετε το μείγμα του κάδου στη σουπιέρα, αλατοπιπερώστε με 1 κουταλάκι αλάτι και 1 πρέζα πιπέρι, ανακατέψτε καλά και γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο προτού σερβίρετε.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές











