Ένα εξαιρετικό πιάτο για τη Μεγάλη Εβδομάδα και για όλους όσοι νηστεύουν. Συνδυάζοντας σπανάκι, ρεβύθια και γλυκοπατάτα με το άγριο ρύζι έχετε ένα πιάτο χορταστικό και απόλυτα εύγεστο.
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. ρεθύθια σε κονσέρβα, στραγγισμένα
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. σκόρδο, σε σκόνη
- 1 κ.γλ. κουρκουμά (turmeric)
- 1/2 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
- 1/2 κ.γλ. αλεσμένη κανέλλα
- 3 κ.γλ. αλάτι
- 3 κ.γλ. πιπέρι
- 1080 γρ. νερό
- 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμού λαχανικών
- 300 γρ. άγριο ρύζι
- 300 γρ. γλυκοπατάτα, σε κομμάτια 2 εκ.
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200 γρ. σπανάκι, μόνο τα φύλλα (baby ή χοντροκομμένα)
- 60 γρ. ταχίνι
- 1 κ.γλ. χυμό λάιμ
- 1 κ.γλ. σιρόπι σφενδάμου
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
βαθουλή πιατέλα σερβιρίσματος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Τοποθετήστε ένα μπολ στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 400 γρ. ρεθύθια και 15 γρ. ελαιόλαδο. Προσθέστε 1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη, 1 κουταλάκι κουρκουμά, 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν, ½ κουταλάκι αλεσμένη κανέλλα, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι πιπέρι, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 1000 γρ. νερό, 1 κουταλιά πάστα ζωμού λαχανικών, τοποθετήστε το καλαθάκι στην θέση του και ζυγίστε μέσα 300 γρ. άγριο ρύζι. Τοποθετήστε το Varoma στην θέση του, ζυγίστε μέσα 300 γρ. γλυκοπατάτα σε κομμάτια 2 εκ. και μαγειρέψτε στον ατμό 10 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 4.
Βήμα 3
Προσθέστε 400 γρ. ρεβύθια κονσέρβας στραγγισμένα στον ξέβαθο δίσκο του Varoma και μαγειρέψτε στον ατμό 10 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε μια βαθουλή πιατέλα σερβιρίσματος το ρύζι, τις γλυκοπατάτες και τα ρεθύθια και αφήστε στην άκρη. Αδειάστε το νερό από τον κάδο.
Βήμα 4
Βάλτε στον κάδο 1 σκελίδα σκόρδο, τα υπόλοιπα 15 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 5
Προσθέστε 200 γρ. φύλλα σπανάκι, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι πιπέρι και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι. Μεταφέρετε στην πιατέλα με το ρύζι, τις γλυκοπατάτες και τα ρεθύθια και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 6
Βάλτε στον κάδο 60 γρ. ταχίνι, 1 κουταλάκι χυμό λάιμ, 1 κουταλάκι σιρόπι σφενδάμου, το υπόλοιπο 1 κουταλάκι αλάτι, το υπόλοιπο 1 κουταλάκι πιπέρι, τα υπόλοιπα 80 γρ. νερό και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Γαρνίρετε πάνω από τη σαλάτα και σερβίρετε αμέσως.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές