Η άνοιξη μπήκε για τα καλά και ένα από τα πιο δροσιστικά επιδόρπια που μπορείτε να απολαύσετε αυτή την εποχή είναι η Μους λεμονιού με λευκή σοκολάτα. Δοκιμάστε τη συνταγή της Thermomix και θα μας θυμηθείτε.
ΥΛΙΚΑ
Βάση
- 260 γρ. μπισκότα digestive
 - 50 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια
 
Κρέμα λεμονιού
- 240 γρ. ζάχαρη
 - 5 λεμόνια, φλούδα και χυμό
 - 120 γρ. βούτυρο, ανάλατο, σε κομμάτια
 - 3 αυγά
 
Μους σοκολάτας-λεμόνι
- 120 γρ. λευκή σοκολάτα, σε κομμάτια
 - 480 γρ. κρέμα γάλακτος
 - 400 γρ. τυρί κρέμα
 - 120 γρ. ζάχαρη
 
Συναρμολόγηση & Γαρνίρισμα
- 100 γρ. cherry ή black currant filling 10 φύλλα δύοσμο, φρέσκα
 
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- 10 ποτηράκια (240ml το καθένα) για σερβίρισμα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Bάση
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 260 γρ. μπισκότα digestive και  αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε 30 γρ. σε  ένα μπολ και αφήστε τα υπόλοιπα 230 γρ. στον κάδο.
Βήμα 2
Προσθέστε 50 γρ. βούτυρο και  λιώστε 5 λεπτά/80°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε σε  ένα μπολ και  αφήστε στην άκρη. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.
Κρέμα λεμονιού
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 240 γρ. ζάχαρη, τη φλούδα από 1 λεμόνι και αλέστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
Βήμα 2
Προσθέστε 120 γρ. βούτυρο, 3 αυγά, 150 γρ. χυμό λεμονιού και βράστε χωρίς τη μεζούρα 20 λεπτά/90°C/ταχύτητα 2.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τη μεζούρα στη θέση της και  αναμείξτε 25 δευτερολέπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε  ένα μπολ και  αφήστε στην άκρη να  κρυώσει, περίπου 30 λεπτά.
Μους σοκολάτας-λεμόνι
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 120 γρ. λευκή σοκολάτα σε  κομμάτια και  αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με  τη σπάτουλα.
Βήμα 2
Προσθέστε 480 γρ. κρέμα γάλακτος και  θερμάνετε 5 λεπτά/70°C/ταχύτητα 3.5.
Βήμα 3
Προσθέστε 400 γρ. τυρί κρέμα, 90 γρ. από την κρέμα λεμονιού που έχετε αφήσει στην άκρη, 120 γρ. ζάχαρη και  αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε  ένα μπολ και  αφήστε στην άκρη. Το μείγμα θα είναι ρευστό.
Συναρμολόγηση & Γαρνίρισμα
Βήμα 1
Σε ένα ποτηράκι βάλτε 30 γρ. από τα αλεσμένα μπισκότα με βούτυρο που  έχετε αφήσει στην άκρη. Καλύψτε με  40 γρ. κρέμα λεμονιού και  προσθέστε 110 γρ. μους σοκολάτας – λεμόνι. Επαναλάβετε τη διαδικασία για όλα τα ποτηράκια. Βάλτε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Γαρνίρετε με  τα υπόλοιπα αλεσμένα μπισκότα που  αφήσατε στην άκρη, ½ κ.γλ filling και  ένα φύλλο δυόσμο σε  κάθε ποτηράκι προτού σερβίρετε.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές











