inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Σκορδαλιά με πατάτες

Όλο μυρωδιά! Συνταγή από Μαρία Χατζηγεωργίου.

YΛΙΚΑ
  • 500 γρ. νερό
  • 700 γρ. πατάτες καθαρισμένες, σε
  • κύβους
  • 2-3 σκελίδες σκορδο
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. ξίδι
  • 20 γρ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 500 γρ. νερό. Τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του και ζυγίστε μέσα 700 γρ. πατάτες καθαρισμένες, σε κύβους και μαγειρέψτε στον ατμό 30 λεπτά/ Varoma/ταχύτητα 1.

Βήμα 2

Αφαιρέστε το καλαθάκι με τη βοήθεια της σπάτουλας, αφήστε τις πατάτες στην άκρη και αδειάστε τον κάδο. Βάλτε στον κάδο 2-3 σκελίδες σκόρδο, 20 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.

Βήμα 3

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και χτυπήστε ακόμα 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.

Βήμα 4

Τοποθετείστε το χτυπητήρι στη θέση του, προσθέστε τις  μαγειρεμένες πατάτες, 30 γρ. ξύδι, 50 γρ. ελαιόλαδο, 20 γρ.  χυμό λεμονιού, 1/2 κουταλάκι αλάτι και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και σερβίρετε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
;