powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Πάνκεϊκ με βρώμη και μπανάνα

Λαχταριστή πρόταση! Συνταγή από την Χριστίνα Πρωτοπαπά

ΥΛΙΚΑ
  • 100 γρ. βρώμη
  • 120 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 120 γρ. μπανάνα, σε κομμάτια
  • 40 γρ. μέλι
  • 1 μέτριο αυγό
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κ.γλ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • 1 μπανάνα, σε φέτες, για το 
  • γαρνίρισμα 
  • φιστικοβούτυρο, για το σερβίρισμα
  • μύρτιλλα, για το σερβίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αντικολλητικό τηγάνι
  • μικρή κουτάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. βρώμη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9.

Βήμα 2

Προσθέστε 120 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 120 γρ. μπανάνα, σε κομμάτια, 40 γρ. μέλι, 1 μέτριο αυγό, 1 κουταλάκι κανέλα, 1 κουταλάκι baking powder, 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 3

Αναμείξτε ξανά 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 4

Ζεστάνετε 3 κουταλάκια ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Για κάθε πάνκεϊκ, βάλτε το μείγμα χρησιμοποιώντας μια μικρή κουτάλα, χωρίς να τη γεμίσετε και ψήστε 1-2 λεπτά ή έως ότου αρχίσουν να σκάνε φουσκάλες στην επιφάνεια του πάνκεϊκ. Αναποδογυρίστε το πάνκεϊκ και ψήστε για άλλο 1 λεπτό. Τοποθετήστε το πάνκεϊκ σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και σκεπάστε για να διατηρηθεί ζεστό. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα. Σερβίρετε τα πάνκεικ με την κομμένη μπανάνα, το φιστικοβούτυρο και τα μύρτιλλα.

;