powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Πέννες με κρεμώδη σάλτσα ντομάτας και σπανάκι

Λαχταριστές πέννες!

ΥΛΙΚΑ

  • 80 γρ. παρμεζάνα, σε κομμάτια
  • 1500 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. πάστα ζωμό λαχανικών (βλ. συμβουλή)
  • 500 γρ. πέννες
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες, σε κονσέρβα
  • 30-40 γρ. πάστα ντομάτας
  • 1 κ.γλ. ρίγανη, ξηρή
  • 1 κ.γλ. βασιλικό, ξηρό
  • 1 /2 - 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. σπανάκι (baby)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • πιατέλα σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 80 γρ. παρμεζάνα και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 1500 γρ. νερό και ρυθμίστε Βραστήρας/100°C.

Βήμα 3

Μόλις ζεσταθεί το νερό, προσθέστε 1 κουταλιά πάστας ζωμού λαχανικών, 500 γρ. πέννες και μαγειρέψτε ρυθμίζοντας το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Χρησιμοποιώντας το βαθύ δίσκο του Varoma, στραγγίστε τα ζυμαρικά και μεταφέρετέ τα στη βαθιά πιατέλα. Διατηρήστε ζεστά. Εν τω μεταξύ, συνεχίστε με τη σάλτσα.

Βήμα 5

Βάλτε στον κάδο 150 γρ. κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 30 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 6

Σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 7

Προσθέστε 250 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες, 30-40 γρ. πάστα ντομάτας, 1 κουταλάκι ρίγανη, 1 κουταλάκι βασιλικό, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε 12 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 8

Προσθέστε 40 γρ. αλεσμένη παρμεζάνα, 150 γρ. τυρί κρέμα και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 9

Προσθέστε 200 γρ. σπανάκι (baby) και ρυθμίστε 3 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 0.5.

Βήμα 10

Μεταφέρετε τη σάλτσα στην πιατέλα με τις πέννες και αναμείξτε ελαφρά με τη βοήθεια της σπάτουλας. Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα 40 γρ. παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως

;